Ägarna har inte lyckats få sålt Prästgatan, som nu slår igen över sommaren.
Ägarna har inte lyckats få sålt Prästgatan, som nu slår igen över sommaren.

Populär restaurang stänger – åtminstone tillfälligt

Ägarna tar paus för satsning i Apelviken.

Publicerad

Den mycket populära lunchrestaurangen Prästgatan slår igen den sista april. Ägarna Caroline och Magnus Westerlund kommer under sommarmånaderna bara att hinna med sin nysatsning Monique i Apelviken. Prästgatan ligger sedan en längre tid tillbaka ute till försäljning.

– Vi har inte fått sålt Prästgatan. Vi har haft och har flera spekulanter, men ingenting är klart, berättar Caroline Westerlund för Varbergs Tidning.

Under sommarmånaderna kommer Prästgatan därför att ha stängt. Men stamgästerna behöver inte få panik – restaurangen kommer sannolikt att öppna igen i höst.

Vad sätter ni för skylt på dörren, att ni stänger för gott eller att ni stänger tills vidare?

– Att vi stänger tills vidare får det nog bli. Om vi inte får sålt Prästgatan så kommer vi nog att öppna i oktober igen, säger Westerlund.

Den nya satsningen Monique i Apelviken är ett samarbete mellan Prästgatans ägare tillsammans med Markus Boman från Surfers Paradise och Rochanne Handing och André Pfeiffer från Brittas veranda. Tanken är att den nya sommarklubben ska slå upp dörrarna i början av juni. Men om paret Westerlund får sålt Prästgatan kan Monique även komma att leva under vinterhalvåret.

– I så fall kör vi lite event och catering precis som vi har gjort med Prästgatan, säger Caroline Westerlund.

Powered by Labrador CMS