Prins Carl Philip kommer till Varberg.
Prins Carl Philip kommer till Varberg.

Prins Carl Philip kommer till Varberg i vår

Kungligt besök väntar i maj - prinsen prisutdelare vid en gala.

Publicerad

Varberg. Det har blivit dags för Varberg att få kungligt besök. I maj kommer prins Carl Philip till Varberg för att delta som prisutdelare vid en gala.

Det är inte varje dag som Varberg föräras med besök från någon av medlemmarna i kungafamiljen. Men i maj är det dags. Då kommer nämligen prins Carl Philip hit för att dela ut Swedish arts & business awards. Varberg kommer i år att vara arrangör för galan eftersom det lokala evenemanget Rys och Mys vann priset förra året.

Swedish arts & business awards delas ut till framgångsrika samarbeten mellan det offentliga, kulturen och näringslivet och bakom arrangemanget står föreningen Kultur & Näringsliv.

– Rys och Mys kombinerade detta på ett väldigt framgångsrikt sätt och det är inte förvånande eftersom Cajsa Lagerkvist, som är chef för Hallands kulturhistoriska museum, även visat tidigare att hon är skicklig på att få ihop den typen av samarbeten. Där har ni en riktig stjärna, säger föreningens vd Anders Boman till Varbergs Tidning.

Datumet för evenemanget är inte spikat ännu, men enligt Boman så kommer det att gå av stapeln i maj. Och Boman bekräftar för Varbergs Tidning att Carl Philip kommer att dela ut priset.

– Så till vida att ingenting oväntat inträffar inom hans offentliga uppdrag som gör att han får förhinder så kommer han att vara prisutdelare, säger Boman.

Cajsa Lagerkvist på Hallands kulturhistoriska museum skriver i ett mejl till Varbergs Tidning att:

”Ja, Varberg ska arrangera kvällen då utdelningen av Swedish Arts and Business Awards äger rum – eftersom vi parter härifrån vann förra året. Det är samtliga parter (kommunen, museet och Varberg Energi) som kommer vara involverade i någon mån och även andra. Vi inväntar besked från huvudarrangören Kultur och Näringsliv om datum och prins Carl Philips deltagande. Det kommer att ske under senvåren, men datum är inte bekräftat än. I övrigt finns ännu inga planer att berätta om.”

Powered by Labrador CMS