Artisterna, längst upp från vänster: Edo Bumba, Fantastiska Underhållningsbandet, Essa Cham, Linda Varg, Virginia and Skybender, Simons Says Rythm & Soul.
Artisterna, längst upp från vänster: Edo Bumba, Fantastiska Underhållningsbandet, Essa Cham, Linda Varg, Virginia and Skybender, Simons Says Rythm & Soul.

Svensk folkmusik möter afrikanska rytmer på välgörenhetsfestival

På söndag bjuds det på musik och dans med välgörenhet i fokus. Mellan klockan 15.00 och 21.00 pågår Livsvattenfestivalen i Societetsparken.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är konstnären Petra Wadström som står bakom Solvattendunken. Plastdunken rymmer tio liter vatten och har en yta av transparent plast som släpper in solens UV-strålar. Kombinationen av uppvärmning, UV-strålning och ett filter gör att vattnet renas på några timmar.På lördag arrangeras en kulturfestival i Societetsparken med syfte att samla in pengar till Solvattendunkar i Afrika.

– Vår förhoppning är dels att väcka ett engagemang, att vi löser det tillsammans – men vi vill också få folk att känna hopp och framtidstro i en i övrigt ganska mörk tid, säger Anna-Elvira Cederholm som är engagerad i Livsvattenfestivalen. Liv Eriksson, initiativtagare till festivalen, berättar om ett innehållsrikt program.

– Det är en heldag med olika typer av musik. Det blir bland annat svensk folkmusik som möter afrikanska rytmer. Det blir väldigt speciellt, säger hon.Kärnan i festivalen är musik och dans men det blir även olika workshops.

– Vi kommer också att ha ett informationstält angående Solvattendunken och Livsvattenprojektet, berättar Liv Eriksson.

Allt är gratis, men besökarna uppmanas att vara med och bidra ekonomisk på något sätt. Allt som skänks sammanställs löpande och det kommer att finnas ett räkneverk som uppdateras en gång i halvtimmen. På så sätt kan alla se hur många Solvattendunkar som har finansierats under dagen.

– Det är lite inspirerat av Musikhjälpen, säger Anna-Elvira Cederholm.

Har ni någon målsättning?

– Jag hoppas på närmare 100 dunkar. Det motsvarar en bra bit över 100 000 kronor, säger Liv Eriksson.

Powered by Labrador CMS