Åkulla skidallians ordnar ett lopp under lovveckan.
Åkulla skidallians ordnar ett lopp under lovveckan.

Så firar du sportlovet i Varberg

Varbergs Tidning listar ett axplock av årets aktiviteter.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Nästa vecka är det sportlov i Varberg och för den som firar på hemmaplan kan det nu vara dags att börja planera veckans aktiviteter. Kommunen har på sedvanligt sätt publicerat årets sportlovsprogram på sin hemsida.

Lovet rivstartar på lördag den 18 februari med Barnens Vasalopp i Åkulla. Loppet riktar sig till barn mellan två till tolv år och arrangeras av Åkulla skidallians.

För den som föredrar en stillsammare aktivitet kan årets sportlovsteater på Komedianten vara ett alternativ. I år bjuds det på en föreställning baserad på Ulf Nilssons bok ”Den fräcka kråkan”. Rekommenderas från fyra år.

Världarvet Grimeton bjuder in till ett så kallat ”escape room” med andra världskriget-tema. I Operation Palmqvist ska man undvika att Sverige dras in i kriget. Från nio år och uppåt.

Föredrar man att ge sig ut i rymden så är det Stadsbiblioteket som gäller. Där är det rymdfarardag med Science Safari på tisdag den 20 februari. Roliga rymdrelaterade aktiviteter utlovas. Från nio år.

På onsdag den 21 februari är det sportlovsdag på idrottsanläggningen Tresteget i Trönninge. Där kan man prova på handboll, thaiboxning, kraftsport, discgolf, innebandy, golf, fotboll och friidrott. Ålder: cirka 10-16 år. Samma dag bjuder Naturum Getterön in till en lärorik stund om vinterfåglarna. Ålder: 8-13 år.

Torsdagen den 22 februari är det LAN i Skällinge gamla skola med valfri övernattning. Ålder 12-14 år.

Ovan listade aktiviteter är bara ett litet axplock av de aktiviteter som erbjuds under sportlovsveckan. Det finns en lång rad möjligheter att besöka bland annat Kulturskolan, Stättareds 4H-gård och Varbergs fästning för den som vill roa sig innan skolan börjar igen den 26 februari. Sportlovsprogrammet finns i sin helhet på kommunens hemsida.

Powered by Labrador CMS