Sju unga män åtalas för gruppmisshandel i Tvååker

”Har visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

Publicerad

Sju unga män åtalas nu misstänkta för att i grupp ha misshandlat en ung man i Tvååker i november förra året. De sju männen åtalas för grov misshandel, och enligt åtalet har de visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” genom sitt numerära överläge gentemot offret, och genom att de misshandlat denne när han ”befunnit sig skyddslös på marken”.

Misshandeln orsakade ”hudblödningar, blåmärke, svullnad, hudavskrapningar, tillfälligt nedsatt hörsel och smärta”. De sju åtalade unga männen har i förhören i olika grad erkänt eller förnekat bottet.

De närmare omständigheterna kring händelsen är i nuläget inte offentliga, eftersom förundersökningen omfattas av sekretess.

– Det jag kan säga är att det var en kväll när många ungdomar var ute i Tvååker. De åtalade har bestämt sig för att leta upp den målsägande och påträffat honom vid Munkagårdsgymnasiet, där misshandeln inträffade. Mer än så vill jag inte gå in på bakgrunden till händelsen före rättegången, säger åklagaren Johanna Ekman Hassel till Varbergs Tidning.

Några vapen eller tillhyggen användes inte vid misshandeln.

Powered by Labrador CMS