Så ser väderprognosen ut inför långhelgen

I och med Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag har många i kommunen även en ledig fredag, där man kan passa på att åka till sin stuga eller njuta av naturen. I väderprognosen ser ett par dagar i helgen ut att kunna bjuda på bra väder.

Publicerad Senast uppdaterad

Preliminär helgprognos från SMHI

Torsdag 26 maj
14°, 4,3 mm, 11 m/s
Fredag 27 maj
13°, 0,7 mm, 10 m/s
Lördag 28 maj
14°, 0 mm, 9 m/s
Söndag 29 maj
14°, 2,1 mm, 4 m/s

VÄDER Prognosen är dock inte helt spikad, med tanke på att vi fortfarande har ett par dagar innan helgen kommer.

– När vi är så pass långt fram är det vår storskaliga modell på prognos som går in, och det handlar fortfarande om stora drag, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Det mest sannolika för helgen är att temperaturen kan komma upp i grader runt 13-strecket, och vi kommer också att få lite vind under helgen på cirka åtta meter per sekund.

– En del sol kan det dock fortfarande bli, men i prognosen finns även en del moln och skurar i Halland. Ingen jättemängd i nederbörd, men det går inte att utesluta än så länge, säger Sofia Söderberg.

Det känns som att man inte kan lämna jackan hemma ännu. Är det en kall maj?

– Temperaturen i maj brukar ligga runt 14-15 grader. Nu är det något under det, men jag skulle säga att det är normalt för den här tiden på året.

När kan man förvänta sig att sommaren kliver på?

– Vi nog vänta ett par veckor till innan vi är där. Vattnet är ju inte riktigt uppvärmt än så länge, så sommarvärmen kommer nog en liten bit in i juni, avslutar Sofia Söderberg.

Powered by Labrador CMS