Fullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M), kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M), kommundirektör Carl Bartler och Hallands Hamnars vd Björn Alvengrip.
Fullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M), kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M), kommundirektör Carl Bartler och Hallands Hamnars vd Björn Alvengrip.

Stenkil om silvermedaljen: "Ett mycket gott betyg för vår verksamhet"

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Ann-Charlotte Stenkil var tillsammans med partikollegan Gösta Bergenheim på plats i Almedalen och tog emot silvermedaljen som delades ut till Varberg i tävlingen "Årets superkommun". Stenkil glädjs åt priset som är Varbergs fjärde i tävlingen – på fyra år.

Publicerad Senast uppdaterad

I hård konkurrens med 136 andra kommuner tog Varberg på tisdagen silvermedalj i tävlingen "Årets superkommun" i gruppen småstads- och landsbygdskommuner. På fyra år har Varberg som kommun lyckats att ta fyra medaljer – två guld och två silver. Ett starkt betyg för kommunen.

En fantastisk livsplats

– Det är ett mycket gott betyg för vår verksamhet att vi stadigt ligger i topp i den här gedigna och omfattande jämförelsen mellan landets kommuner. Jag ser det som ett kvitto på framgång för kommunens långsiktiga arbete, där alla våra medarbetare, men också våra invånare, företag och föreningar är delaktiga i utvecklingen av Varbergs kommun som en fantastisk livsplats, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Kommunernas ansvar är fokusområdet

Det är tidningen Dagens Samhälle som delar ut priset där fokus är områden som faller under kommunernas ansvar, såsom skola, äldreomsorg och den kommunala ekonomin. Störst vikt läggs på det som kommunerna har egen rådighet över, och i nomineringen av Varberg framhölls en god arbetsmarknad, kultur och fritid samt invånare som mår bra och lever länge.

Powered by Labrador CMS