Trafikverket: Vi blev tagna på sängen

Översvämningen på järnvägen norr om Varberg överraskade Trafikverket. – Det är en mycket ovanlig händelse, konstaterar Trafikverkets projektledare Shahram Yoosefi.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som det upptäcktes att järnvägsspåret hade översvämmats vid en viadukt strax norr om Varberg, där E6:an korsar järnvägen. All tågtrafik på sträckan har fått ställas in, och enligt gällande prognos kommer avstängningen att gälla hela tisdagsdygnet.

– Just nu är vår entreprenör på plats. Det först man gör är att försöka få undan vattnet, men det är inte så lätt eftersom marken runtomkring är vattenmättad, säger Shahram Yoosefi, projektledare på Trafikverket, till Varbergs Tidning vid lunchtid på tisdagen.

När vattnet har letts undan måste anläggningen undersökas noga för att kontrollera att inga sättningar har skett, eller att spåret har påverkats på något annat sätt som kan äventyra Trafiksäkerheten.

Kan detta ta mer än ett dygn tror du?

– Det är jättesvårt att säga. Nuvarande prognos är att avstängningen gäller trafikdygnet ut, säger Yoosefi.

Översvämningen tros ha orsakats av de senaste dagarnas regn i kombination med snösmältning.

– Det har varit för stora vattenmängder för avrinningssystemet att hantera helt enkelt. Området ligger dessutom i en sänka dit där det samlas extra stora mängder vatten, säger Yoosefi.

– Men hela anläggningen skall besiktigas för att undersöka om det har skett något avbrott på någon dräneringsledning eller så, säger han.

Visste ni på förhand att detta var en utsatt punkt där detta kunde hända?

– Nej, det är en mycket ovanlig händelse. Vi blev tagna på sängen, säger Yoosefi.


Powered by Labrador CMS