Ett slukhål stoppar just nu trafiken på tre spår förbi Varberg.
Ett slukhål stoppar just nu trafiken på tre spår förbi Varberg.

Slukhål i närheten av Varbergs station – stora förseningar

“Detta är ett av de märkligaste utrop jag någonsin har gjort”.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Ett tåg är fast på Varbergs station.

– Det är ett så kallat slukhål vid en stolpe en bit norr om stationen där det har skapats ett hål i marken, bekräftar presskommunikatör Katarina Volfram på Trafikverket.

Händelsen rapporterades in vid 15.15 och man räknar med att arbetet kommer att hålla på till 17.15.

– Vi har fått besked att materialet i marken har trillat ner och orsakat ett hål, detta måste såklart fyllas igen och vara ordentligt packat så att tågen kan passera igen. Oftast beror detta på att någon trumma eller liknande som ligger i marken har slutat att fungera och därmed gör marken instabil, säger Katarina Wolffram och fortsätter:

– Det kommer att bli många och långa förseningar på grund av detta. Vi måste också säkerställa att inte stolpen blir sned, eller välter, i arbetet för då blir det tyvärr ännu större förseningar.

På ett av tågen på väg mot Göteborg ropade tågvärdinnan ut att “marken har släppt under spåret” och fortsatte med att “detta är ett av de märkligaste utrop jag någonsin har gjort”.

Under arbetet är spår 1, 2 och 3 tagna ur bruk, och alla tåg måste mötas på spår 4. Detta bidrar till att det blir ytterligare förseningar och redan nu är en hel del tåg inställda eller har ersatts med buss.

Informationen kom 15.15 och ska vara åtgärdat enligt prognos ca 17.15.

Förseningarna kommer dock att pågå under längre tid än så.

– Om en tur ställdes in från Halmstad till Göteborg och det tåget sen skulle köra tillbaka finns där inget tåg att köra. Då ställs det också in även om det är flera timmar senare, säger Katarina Wolffram.

Slukhålet fylldes igen och spåren kunde åter tas i bruk i utsatt tid enligt Trafikverket. Förseningarna som skapades släpar dock fortfarande kvar under kvällen.

Powered by Labrador CMS