Här sitter skylten – men någon kamera finns inte.
Här sitter skylten – men någon kamera finns inte.

Ingen vet vem som satt upp mystiska skylten

"Jag vet inte vem som har satt upp den. Det var inte Trafikverket."

Publicerad

Tångaberg. Sedan ett par veckor tillbaka sitter en skylt för fartkamera, eller ”trafiksäkerhetskamera” som Trafikverket kallar det, på 40-sträckan mellan Kärradal och Tångaberg, strax utanför Varberg. Dilemmat är dock är att det inte finns någon fartkamera på sträckan – och det är inte heller Trafikverket som har satt upp den.

Det är ovanligt med en fartkamera på en sträcka med lägre hastighet, vanligtvis sitter dessa på vägar med en hastighetsgräns på 70-90 km/h. Det finns heller inga planer på att montera en fartkamera på sträckan, enligt Eva Lundberg, senior utredningsledare för trafiksäkerhet på Trafikverket.

– Vi har inga planer på att etablera en trafiksäkerhetskamera i Tångaberg. Jag har varit i kontakt med mina kollegor i region Väst och bett dem undersöka detta och ta bort märket snarast.

Hur skylten har kommit dit kan inte Eva Lundberg svara på.

– Jag vet inte vem som har satt upp den. Det var inte Trafikverket.

Varbergs Tidning har även varit i kontakt med polisstationen i Varberg, som inte heller de fått in några anmälningar eller har någon mer information i ärendet.

Vägen genom Tångaberg går parallellt med väg 845 mellan Frillesås och Varberg. När vi pratat med boende i området körs det ofta för fort och går en hel del tung trafik på vägen genom samhället.

Trafikverket ska som tidigare nämnt montera ner skylten snarast. Om den skulle dyka upp igen återstår att se.

Powered by Labrador CMS