Ett Öresundståg fick evakueras på söndagen i Varberg efter att säkerhetssystemet slagits ut.
Ett Öresundståg fick evakueras på söndagen i Varberg efter att säkerhetssystemet slagits ut.

Säkerhetssystem slogs ut – Öresundståg evakuerat

Tåg tvingades stanna i Varberg.

Publicerad Senast uppdaterad

Under söndagen fick alla resenärer evakueras från ett tåg som skulle ta passagerarna från Göteborg och söderut på eftermiddag. På vägen slogs dock tågets automatiska säkerhetssystem ut och lokföraren tvingades stanna vid nästa statíon och evakuera alla passagerare.

– Det är såklart olyckligt att de fick gå av och vänta en timme på nästa tåg, men tåget får inte framföras om inte säkerhetssystemet fungerar, säger Peter Gyllander som är kommunikatör på Hallandstrafiken.

"Inget samband med SJ:s avslutade kontrakt"

Sedan tidigare är det känt att SJ ska sluta köra Öresundstågen, och VTNU har fått uppgifter om att problemen med förseningar och inställda tåg har hopat sig sedan beslutet togs. Den kritiken vill dock Gyllander slå tillbaka.

– Det finns inget som visar på att det är varken mer eller mindre problem nu. En av anledningarna till att SJ avslutar kontraktet är att standarden på tågen är väldigt låg och verkstaden har inte riktigt levererat.

Tåget togs ur trafik

Resenärerna fick under söndagseftermiddagen ta nästa tåg och blev därför en timme sena till sina respektive destinationer.

Powered by Labrador CMS