Beslut om nedläggning av demensboende tas nästa vecka

Nästa vecka förväntas socialnämnden klubba igenom nedläggningen av det särskilda boendet på Fogdevägen i Tvååker.

Publicerad Senast uppdaterad

Tvååker. Den omstridda nedläggningen av demensboendet på Fogdevägen 1C i Tvååker ser nu ut att bli verklighet. Ärendet finns med i handlingarna till nästa veckas möte i socialnämnden, den 23 februari.

Beslutet att lägga ned boendet kritiserades av både Socialdemokraterna och Centerpartiet vid veckans kommunfullmäktigemöte, men socialnämndens ordförande Sven Andersson (M) försvarade då beslutet bland annat med hänvisning till att det innebär en för socialnämnden mycket viktig besparing på 10,3 miljoner kronor årligen.

Boendet som läggs ned omfattar 15 platser och har inriktning mot demens. Socialförvaltningen räknar med att kunna tillgodose behovet av platser i kommunen under kommande år även utan boendet på Fogdevägen, bland annat eftersom boendet Lindgården kommer att återöppnas och sedan är tre nya äldreboenden så småningom planerade att byggas i Trönninge, Väröbacka och Träslöv.

Planerna på att lägga ned demensboendet på Fogdevägen stoppades i slutet av förra året efter protester, men den politiska sammansättningen i nämnden har därefter förändrats i enlighet med höstens valresultat.

Den dagverksamhet som finns på Fogdevägen är däremot inte hotad i det förslag som kommer upp till beslut i socialnämnden nästa vecka, utan nedläggningen gäller bara demensboendet.

Powered by Labrador CMS