Varbergs Tingsrätt.
Varbergs Tingsrätt.

Ung man misshandlades med glasflaska utanför hemmafest

Nu har en man åtalats för grov misshandel.

Publicerad

Varberg. En man i 20-årsåldern har åtalats för grov misshandel. Händelsen ska ha inträffat i ett bostadsområde, utanför en hemmafest, under midsommarhelgen förra året.

Den nu åtalade mannen satt i en bil på gatan utanför festen, tillsammans med några kompisar. När de skulle köra därifrån upplevde de att en ung man från festen stod i vägen för bilen och de ska då ha börjat tjafsa med varandra.

”Jag får ner rutan och ber honom flytta på sig, kanske lite på skarpen,” sade den åtalade mannen själv i ett förhör efteråt.

Stämningen ska sedan ha blivit ännu mer aggressiv och det slutade med att mannen i bilen klev ur och slog den andre mannen i huvudet med en glasflaska.

Enligt offret handlade det om tre slag. Han berättade även att flaskan gick sönder efter första slaget men att mannen sedan fortsatte att slå med den trasiga flaskan. Enligt läkarjournalen finns det sårskador som talar för att mannen möjligen träffats av trasigt glas.

Den åtalade mannen har uppgett en annan version. Han hävdade i förhör att den unge mannen på gatan var drivande i bråket och sträckte sig in genom den nervevade bilrutan och fick tag om hans hals. Han berättade vidare att han själv till slut öppnade bildörren – rädd och skärrad – och försökte knuffa bort den andre mannen, samt att han då träffade honom med flaskan en gång. Han förnekar brott och menar att det handlar om nödvärn.

Enligt åklagaren bör misshandeln bedömas som grov eftersom mannen slagit offret med en glasflaska och därmed visat ”särskild hänsynslöshet och råhet”.

Powered by Labrador CMS