Uppgörelse om ersättning för kommunanställda

500 kronor extra på grundlönen istället för jourtillägg.

Publicerad Senast uppdaterad

Varbergs kommun har nått en uppgörelse med fackförbunden Kommunal och Vision angående jourtilläggen för de anställda inom socialförvaltningen. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Uppgörelsen innebär att jourtillägget tas bort samtidigt som grundlönen höjs med 500 kronor. Detta gäller från månadsskiftet augusti/september och cirka 250 anställda berörs av förändringen.

- Att jourtillägget tas bort är ett steg i rätt riktning, eftersom det är fokus på grundlönen som är det viktiga och mest gynnsamma för medarbetarens lön. Jourtillägget är en kvarleva från 1990-talet som de allra flesta kommuner redan har tagit bort. Därför är det glädjande att vi tillsammans med de fackliga parterna har kommit överens om detta idag, säger kommunens förhandlingschef Camilla Tellström i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet heter det också att: ”Varbergs kommun är inne i en större lönebildningsprocess. I samband med lönerevisionen nästa år kommer man bland annat att se över hur grundlönen för Socialförvaltningens yrkesgrupper ser ut i jämförelse med övriga halländska kommuner.”

Powered by Labrador CMS