Cecilia Rönn tar över som Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson.
Cecilia Rönn tar över som Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson.

Varbergare får tung post inom Liberalerna

Cecilia Rönn tar över som ekonomisk-politisk talesperson.

Publicerad Senast uppdaterad

I höstas kom 43-åriga Cecilia Rönn, ursprungligen från Veddige men numera bosatt i Läjet, in i riksdagen för Liberalerna. Och nu står det klart att hon tar över en av de allra tyngsta posterna inom partiet.

Det blir nämligen Cecilia Rönn som tar över efter Carl B Hamilton som Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande. Jag har en lång bakgrund inom näringslivet och är utbildad maskiningenjör och ekonom och hoppas att jag har både kunskap och erfarenheter som är tillräckliga, säger hon i en kommentar till Varbergs Tidning.

Cecilia Rönn har bakgrund inom Varbergs kommunpolitik bland annat som styrelseordförande för Varberg Energi. I riksdagen sitter hon sedan tidigare i skatteutskottet, men tar nu alltså även plats i finansutskottet.

– När Carl B Hamilton nu lämnade riksdagen och ersattes av Martin Melin så gjorde vi en omfördelning av utskottsplatserna, säger Rönn.

I sin roll som ekonomisk-politisk talesperson kommer Cecilia Rönn att bli en av partiets synligaste företrädare även i riksmedierna. De frågor hon ser fram emot att driva är bland annat anslutning till euron.

– Det är en viktig fråga. Vi gynnas inte av en svag valuta eftersom vi även är starkt importberoende, säger Rönn.

Även skattesänkningar är någonting som kan bli aktuellt framöver.

– Det behövs skattesänkningar, absolut. Vi befinner oss i ett komplicerat ekonomiskt läge med utmaningar för offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner. Men det viktigaste är att vi satsar på skolan, det är den viktigaste investeringen vi kan göra, säger Rönn.

Cecilia Rönns företrädare som ekonomisk-politisk talesperson, Carl B Hamilton, meddelade förra veckan att han lämnar riksdagen. Detta till följd av en kontrovers kring Liberalernas relation till Sverigedemokraterna.

Powered by Labrador CMS