Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport.
Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport.

Varbergs Taxi kan tas ut i strejk

Varsel från Transportarbetareförbundet.

Publicerad Senast uppdaterad

Transportarbetareförbundet meddelade under tisdagen att man lägger ett strejkvarsel som omfattar ett antal bolag runtom i landet, bland annat Varbergs Taxi.

Bakgrunden till varslet är att förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Biltrafikens Arbetsgivareförbund har strandat. Oenigheten gäller bland annat lönerna.

- Taxibranschen har stora problem med att rekrytera och behålla personal, det är vi och arbetsgivarna överens om. För att få fler till yrket och som stannar kvar måste vi ha stabilare lönenivåer, där erfarenhet och kompetens premieras. Trots att arbetsgivarna delar taxibranschens problembild så säger de nej till alla nödvändiga lösningar, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport, i ett pressmeddelande.

Biltrafikens Arbetsgivareförbund menar å sin sida att varslet är olyckligt och riskerar att skada branschen.

– Taxinäringen drabbades hårt av pandemin och det här varslet riskerar att försvåra branschens återhämtning. I förlängningen kan varslet leda till färre jobb och högre priser för taxitjänster, säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivarförbund, i ett pressmeddelande.

Den 4 september läggs arbetet ned på Varbergs Taxi och de övriga berörda arbetsplatserna om parterna inte lyckas komma överens innan dess.

Powered by Labrador CMS