Så här glada var VT-gänget när det under hösten stod klart att tre av fyra i Varbergs kommun läser tidningen. I tisdags kom ett nytt glädjebesked då det stod klart att VT kan prisas som Sveriges bästa gratistidning.
Så här glada var VT-gänget när det under hösten stod klart att tre av fyra i Varbergs kommun läser tidningen. I tisdags kom ett nytt glädjebesked då det stod klart att VT kan prisas som Sveriges bästa gratistidning.

Varbergs Tidning kan bli Årets lokala nyhetstidning

En av tre nominerade tidningar: ”Att gammal inte behöver vara äldst är denna pigga nykomling ett lysande exempel på”.

Publicerad

Varberg/Stockholm. Gratistidningarnas förening har nu presenterat de nominerade i tävlingen Årets gratistidning 2023. I kategorin ”Årets lokala nyhetstidning” är Varbergs Tidning en av tre nominerade tidningar.

“Att gammal inte behöver vara äldst är denna pigga nykomling ett lysande exempel på. Bredd och djup med det lokala i förarsätet – helt enkelt en nyhetstidning av rang”, skriver juryn i sin motivering. De övriga två nominerade tidningarna är Laholms Tidning och Alekuriren.

Varbergs Tidnings chefredaktör Simon Leppämäki är såklart glad över nomineringen.

– Jag tror att det märks att vi har en stark lokal förankring och att våra journalister känner sitt bevakningsområde väl. Vi har satsat på kvalitet och rekryterat väldigt duktiga personer. Jag tror att det är positivt att vi är en mindre och fristående tidning, det gör att vi kan komma väldigt nära både läsare och annonsörer, säger han.

Priset delas ut vid en gala i Stockholm den 31 mars. I juryn sitter Gunnar Nygren, professor i journalistik, Helena Boden, Business area director på Kantar (Orvesto), och Anders Sjölin, chefredaktör på Smålänningen.

– I grund och botten är det viktigast att läsarna uppskattar tidningen, men på redaktionen blir vi så klart glada över den här typen av uppmärksamhet. Det ger lite extra energi. Jag tror också att det är positivt för hela branschen att VT kan vara ett gott exempel på att det fortfarande går att starta och driva papperstidning, säger Simon Leppämäki.

Branschorganisationen Gratistidningarnas förening omfattar 144 gratistidningar runtom i landet.

Powered by Labrador CMS