Viktor Johansson och Stage Dream Productions har gjort succé i Varberg med festivalen Rock the night.
Viktor Johansson och Stage Dream Productions har gjort succé i Varberg med festivalen Rock the night.

Varbergsfestivalen Rock the night expanderar

Arrangören Viktor Johansson: Detta känns fantastiskt kul.

Publicerad

Tributefestivalen Rock the night har under två år blivit en stor succé i Varberg och dragit tusentals besökare till fästningshörnan. Nu meddelar arrangerande Viktor Johansson (Stage dream productions) att festivalen kommer att utökas kommande år. Sommaren 2024 blir det nämligen inte bara Rock the night i Varberg – utan även i Kalmar.

 – Vi har tittat ett tag på möjligheterna att även ha en östkustversion, och nu har alla pusselbitar fallit på plats, säger Viktor Johansson till Varbergs Tidning.

Utökningen innebär att exakt samma festival kommer att sättas upp två gånger – dels i Varberg (södra fästningshörnan) den 13 juli och dels i Kalmar (Kalmarsundsparken) den 3 augusti. Dessutom utökas programmet i år.

– Vi kommer att ha åtta tributeband i stället för sex, och det innebär också att festivalen utökas med en timme, säger Viktor Johansson.

Kan det så småningom bli tal om att utöka till tre städer?

– Rock the night kommer aldrig att bli ett turnerande koncept som Diggiloo eller så. Och vi känner att det här evenemanget i första hand är knutet till Varberg och vill inte kompromissa med kvaliteten på det evenemanget. Dessutom är det väldigt krävande att sätta upp och rigga den här festivalen, det är inte turnévänligt direkt, säger Viktor Johansson.

Johansson hoppas nu att Kalmarborna kommer att ta till sig festivalen på samma sätt som Varbergsborna.

– Vi kände att det inte riktigt fanns den här typen av folkfest i Varberg efter att Wheels and wings hade flyttat till Falkenberg. I Kalmar får vi en liknande miljö som fästningshörnan och vi hoppas att festivalen ska hitta lika rätt hos publiken där. Detta känns fantastiskt kul.

Powered by Labrador CMS