Roberto Larsson, Oscar Nilsson och Jacob Johnsson ligger bakom den växande smashburgerkedjan Zup Burger.
Roberto Larsson, Oscar Nilsson och Jacob Johnsson ligger bakom den växande smashburgerkedjan Zup Burger.

Zup Burger expanderar till Getterön och Halmstad

Varbergs egen lilla hamburgerkedja fortsätter att växa.

Publicerad

Varbergs egen hamburgerkedja Zup Burger fortsätter att expandera. Nu är det klart med satsningar i Halmstad och på Getterön.

Framgångssagan fortsätter för Varbergs egen lilla hamburgerkedja Zup Burger. Hamburgerkedjan, som startades med en foodtruck sommaren 2019, kommer i sommar att omfatta sex serveringsställen.

Företaget har nämligen i dagarna fått klart med kontrakt både i Halmstad och på Getterön, berättar grundaren och delägaren Oscar Nilsson för Varbergs Tidning.

– Vi skrev faktiskt på kontrakt igår. Vi kommer att finnas i en kiosk på Östra stranden i Halmstad, där vi även kommer ha glass och minigolf, säger han.

På Getterön kommer Zup Burger att ställa upp en food truck på DHR Västervågs tomt.

– Jag var ute på Getterön förra sommaren och såg att det var väldigt mycket folk där ute. Jag har inte hunnit ligga på stranden de senaste somrarna, så jag hade inte riktigt koll och blev överraskad. Så jag kontaktade Dennis på DHR och vi har kommit överens om att köra detta under sommarmånaderna, berättar Nilsson.

Oscar Nilsson grundade Zup Burger tillsammans med Roberto Larsson sommaren 2019, och sommaren därpå anslöt Jacob Johnsson. Kedjan kommer i sommar att ha servering på sex ställen, utöver Getterön är det Läjet, Skrea Strand, Apelviken och Sjöallén inne i Varberg.

Oscar Nilsson säger att allting bara har rullat på sedan starten och att han inte har hunnit tänka efter så mycket. Men det blir allt fler anställda att hålla reda på.

– I sommar kommer vi nog ha omkring 50 anställda, säger han.

Powered by Labrador CMS